|
Sjøsaker er en produktlinje fra Tekslo Seafood. Med en bærekraftig tilnærming høstes tang og tare i havgapet ved Tekslofyret, vest for Tofterøy på Sotra. For arter som finnes i begrenset volum i Norge, samarbeider Tekslo med Nord-Europeiske aktører som høster taren etter samme metode og kvalitetsstandard. Viltvoksende tang og tare blir høstet for hånd, fra holmer og skjær. Prosessen foregår alltid på ulike beliggenheter, for å sørge for tilbakeveksten av plantene. Plantene blir deretter tørket i egenutviklede tørkerom bygget innenfor rammene av tradisjonelle naust. Med perfekte strømforhold, ren og klar sjø med høyt næringsinnhold, uten fiskeoppdrett eller andre forurensende elementer, er det optimale vekstvilkår for plantene.
Der Atlanterhavet møter Nordsjøen, langs hele kysten vår, har våre forfedre livnært seg av havet i tusener av år. Før i tiden var tang og tare en livsviktig kilde til vitaminer, mineraler, kalsium og jod. Senere ble det brukt mest som fôr til husdyr, eller gjødsel til marken. I dag er tang og tare en under utnyttet og til dels glemt naturressurs så det er nå på tide å få den frem i lyset igjen. Her på Brim & Tindar heier vi på Tekslo Seafood, og vi bruker selv både krydder og salt til egen matlaging, både hjemme og på tur.
|